tisdag 13 maj 2008

Projekt

Jag kan inte låta bli att känna ångest inför målning av detta bord. Ett före detta matbord som för länge sedan fått benen kapade till soffbordshöjd, och bets i samma färg som skåpet på bilden nedan - pappa slet och kämpade med dessa möbler och resultatet blev kalasbra! Men, nu känns de lite mörka... Jag står med vitfärgspenseln i högsta hugg, men ett litet motstånd finns. Help! Och fråga två är: kan man måla bordet men inte skåpet? (givetvis får skåpet i omålat tillstånd flytta till annat rum) Eller, ska jag måla skåpet också?

6 kommentarer:

Galleri Hönshuset sa...

Jag har samma dilemma. Allt skulle ju vara mörkt, för inte alls så länge sen, men nu vill man ha det ljust! Så vad göra...mannen klagar. " Ska allting bli vitt nu eller? Nejdå, kära du, bara den o den o den.... Ha en bra dag. Pirre

Jema Rose sa...

Jag hade målat både bordet & skåpet, men börja med bordet, sen kan du kanske bestämma dig efter det...

Kram, Jenny

<3

Lena i et bæssmorhem sa...

Er det ikke greit med litt kontrast, da? Når du er i tvil syns jeg du burde vente. En vakker dag kommer kanskje da man angrer på alle penselstrøk med hvitmaling... Det blir vanskelig å få tilbake slik det var. Hva med å legge på en stor, hvit duk på bordet, så "demper" den det mørke inntrykket?

Klem

linemor sa...

Jeg hadde malt både bordet og skapet. Slike skap har jeg sett noen av. De har vert hvitmalte.Jeg synes de er kjempefine i hvitt.
Tror ikke du vil angre.Iallefall ikke om du elsker stilen.
Da er det bare spørsmål om tid uansett, tror jeg da.

Klem Line

BROCANTE sa...

De vil miste litt av sin patina hvis du maler dem. Kanskje vil du angre om noen år når denne "hvite bølgen" har lagt seg. Hvis du ikke er sikker så la det være.

anskus kammare sa...

Hej!
Skulle måla först skåpet bara. Tycker det är fint med mörka kontraster mot de vita. Börja med bordet, får du känna efter sen..

kram/A-M