fredag 2 april 2010

Vad gör man med de här växterna?


De här växterna (som jag för övrigt inte ens vet namnet på) var små och jättefina när jag köpte dem i höstas. Nu har de blivit jättehöga och smala så jag klippte av topparna för någon vecka sedan. De verkar inte ha uppskattat det något vidare för de ser ganska torra och hängiga ut. Är det någon som vet vad man borde göra med dem? Och hur trivs de nu på våren, i fönster eller inte? Påsken fortsätter... M

7 kommentarer:

Ellinor sa...

Aj, aj, aj. Missat totalt att det var din stora jämna dag i veckan. GRATTIS!! Då får vi fira den lite senare. Hmmm... har väl en egen jämn dag framöver nångång. Kul att se lite nya bilder och jag hoppas att allt går bra med nytillskottet!
Tyvärr har jag inga tips angående växterna.
Ha det riktigt bra och hoppas att det blir ok att börja jobba igen!
Kram
Ellinor

Gosia sa...

Happy Easter.
Love your blog

annies lycka sa...

"Penga träd" eller "paradis blomma" tycker jag det ser ut som, men jag är låååångt ifrån kunnig på blommor. Har likadan hemma och den såg hängig ut för ett halvår sedan, men sedan bytte jag fönster åt den så den har börja brassa på igen. Testa lägg om dem så mår de säkert bättre. Har du vattnat dem för mkt? Det lyckas jag då göra med mina lökar och det är aldig lyckat.
Take care/ Annie

Ewa sa...

Hej,
tror det är "penningträd" du har.
Vattna dem inte för mycke, brukar låta mina torka upp mellan vattningarna.Jag låter dem stå ljust men inte direkt sol.. Jag fick ett sånt i mitten av 70talet!!!! o har tagit sticklingar när de rännt iväg..så jag har många"generationer" av mitt träd.
Ha en fin vecka
Ewa

MormorRuthsAnn sa...

Hej!
Har inte varit här hos dig, men såg din länk hos Marie med vita ranunkler och fick mig ett infall att kika in. Jag är i ungefär samma läge som dig, bloggar när tid finns. Fick också en liten kille förra året i mars och det tar nästan all tid under dagarna. Datorn står oftast orörd under dagarna...

Såg att Annies lycka skrev att det är paradisträd och det var vad jag också skulle säga. Hängigheten kan vara att du har övervattnat dem. Eftersom det är en suckulentväxt så behöver de inte så mycket vatten. Bladen samlar vatten och därför behöver man inte vattna den så ofta. När bladen skrumpnar så har de fått för lite vatten...de tar alltså allt vatten växten själv har. När växten är hängig så är det troligt att den fått för mycket (den vet inte vad den skall göra med all vätska. Ställ den i ett soligt fönster så den torkar upp så tar den sig säkert igen. Det är superbra att klippa ner den kraftigt (om den blivit ranglig) för då delar den sig där och får flera delningar och blir tätare. Om du vill ha fler så tar du det du klippt av och sätter i vatten, den får rötter ganska fort. Sätt sedan ner den i lite jord så vips så har du en ny liten fin växt!
Ops, vad text det blev!

Du har en superfin blogg, kommer tillbaka!

Ann

signerat 71 sa...

Hej,
är helt ny här i bloggvärlden. Hittade hit via vita ranunkler. Härlig blogg du har.

Mina gröna fingrar sträcker sig inte längre än att "köp nya" när växterna börjar hänga:)
kram J

Marita sa...

Vi kallar den penningsträd. Växer långsamt och är tålig. Kan växa och bli stora. Mitt träd håller nu på att få nya blad och mår bättre när jag bytte plats åt det.
Hoppas dina träd tar igen sig och blir stora och fina.
~marita~