söndag 15 juni 2008

Vad heter växten?

Jag har pysslat med lite efterforskning på växtområdet på senare tid. Först letade jag efter växten ni ser på bilden i blomsteraffärer m.m. utan framgång, och sedan hittade jag den hemma hos en bekant. Jag minns den från min uppväxt och fick plötsligt för mig att jag ville få tag på den igen (kännetecken: när man gnider bladen luktar det citron). Vad jag däremot ännu inte lyckats få veta är vad den heter - vet någon?

11 kommentarer:

Cecilia sa...

Hej hallå!
Vilken mysig blogg du har! Jätte fina bilder!!!

Jag tror att det är en "Dr Westerlund" du menar en sorts pelargon tror jag att det är....

Kramar Cecilia

Mamma C sa...

Det är en doftpelargon. Kommer ihåg den när jag var liten. Min mormor hade sådana. Googlade lite och hittade något som heter Lady Plymouth
Kram mamma c

Jema Rose sa...

Ja, det är Dr Westerlunds hälsoblomma! En pelargon, väldigt trevlig blomma tycker jag!

: )

Kram, Jenny

<3

lottens vita och gröna sa...

hallå! det är helt klart en doktor westerlund, en doftpelaron, namnet är efter en läkare från enköping som hade såna för läääääääänge sen i väntrumet på sin läkarpraktik...lite kuriosa...har mina rötter i enköping, hihi!
ha det gott!
varmkram lotten

Tidsmästarinnan sa...

Jag känner också igen den som doktor Westerlunds blomma, men jag har hört ett myyycket roligare namn (om man har samma humor som jag, hihi): Käringafes!
(Jag tror namnet syftar på att man kunde ställa blomman i typ sjuklingars sovrum, att det skulle dofta lite friskt och gott och inte just... ja, du förstår :-D

Kram på dig!

Anonym sa...

Ja, jag skulle just skriva det de andra har skrivit, det liknar en doftpelargon!

Inspiration i vitt sa...

Hej ja du har ju redan fått ditt svar .Det luktar verkligen barndom.
Kram på dig/Ingela B.

Anonym sa...

Åhhh, det väcke minnen från mina första år i skolan. Jag är inte sååå gammal (35 år ung) men då jag växte upp på landet så var det en liten skola vi gick i och just vårt klassrum var i den gamla skolbygnaden, rött hus med vita knutar, fönsterspröjs, tramporgel och i förnstret dessa doftpelargoner. Då vår fröken var av den gamla rasen så fick vi sjunga "din klara sol går åter upp" varje morgon, stående. Och i nästan alla amnen vävdes bibliska historier in... sådär får man nog inte göra längre då det t o m är omdiskuterat att ha avslutning i kyrkor... Vill oxå ha en sån, som kan föra tillbaka mig till barndomen ibland...
Härlig blogg förresten, tack för många "tjuvtittar"

Anonym sa...

Ja nu vet du vad den heter..så det behöver jag ju inte skriva nu, men jag ville skriva Hej!! och säga vilken fin blogg du har med vackra bilder!

Systrarna vitt sa...

Ja visst är det barndomsdoft, min mamma hade den förr och hon kallade den för gobbafes. Kram Liselott.

Anonym sa...

Här väcktes också barndomsminnen. Farmors köksfönster. Gubbfis kallade hon dem. Blir sugen på att skaffa mig ett par stycken.
Kanska kan man ha dem bredvid blöjhinken ;-)

Mysig blogg förresten.

Sara